Fodboldspørgsmål 2020

Vil du meget gerne have et bedre lån, så er der enkelte tungtvejende områder du skal forstå. Fremfor alt, så skal du opdele lån på 2 lånområder. Skal du have et nyt lån eller vil du omlægge et allerede optaget lån.

Uanset om du er brandmand, så er det de selv samme ting, der har indflydelse på din lånmuligheder. Medmindre du er konge, så er det ren matematik. Dvs. at låneudbyderen er uinteresseret om du er tillidsvækkende og har evnet at spare en masse op eller leve kun af pasta i 9 år, som en fodboldspiller uden kontrakt. Der er dermed fastsat nogle rammer, som låneudbyderne skal navigere indenfor. De kan altså ikke egenrådigt vælge at godkende et udlån, fordi du virker som en troværdig person. Uanset om du vil låne til en Seat, Alfa Romeo eller sågar gysser til ren udskejelser, så er der flere tråde du kan trække i.

Hvis du gerne vil låne til en bolig, så er din årsindkomst altafgørende, mens din eksisterende formue er mindre vigtig. Hvis du allerede bor i hus, så er det din totale kreditværdighed, der er afgørende. Du skal tænke på, at låneudbyderen skal have sikkerhed. De retningslinjer, som långiveren skal følge, er lavet for at give dig sikkerhed for, at du ikke bliver insolvent. Hvis man skal låne til fritidsforbrug, så kan alle danskere låne op til 250 tusinde kr. uden at stille sikkerhed. En bil mister ulig en bolig værdien hurtigt, og så er der mindre sikkerhed for långiveren.

Når du sidder til mødet og får et nej fra rådgiveren, så skal du ikke tage afslaget, hverken personligt eller definitivt. Andre realkreditinstitutters fortolkning af kravene kan være noget anderledes, hvilket kan være udslagsgivende. Men du kan også spørge ind til, hvordan du kan forbedre dine lånemuligheder. Skal du for eksempel have en større formue, få anden løn eller bruge en alternativ lånetype? Måske skal du slanke dit forbrug i en periode, så du kommer over break even.

Idet du har fået lånet, så skal du bare sætte en krussedulle på kontrakten. Men også her skal du være fantastisk agtsom. Nærlæs betingelserne, for der kan være vigtige ting, som du bør anfægte. Læs på nyhedsmedier, fx fiskekasser.dk eller b.dk, og læs artikler om de gebyrer og afgifter du kan presse priserne på når du forhandler. Banken tager sig godt betalt for at give lånet til dig.

Når lånet er bevilget, skal du have dem ind på din Nemkonto. Der går typisk ikke, så lang tid. Hvis du har lånt til f.eks. en motorcykel, så er det væsentligt, at du ikke formøbler lånet på andre ting end, der står i lånetalen. I tilfælde af, at du vil købe noget andet skal du have en clearing om dette.