Forsikringsdækninger

Der er mange forskellige udgifter, som eksisterer i vores private finanser. I vores udgiftsbudget er der feks. gaver. Og der er en masse steder, hvor du kan spare nogle gysser. Her er udvalgte gode tricks, som du kan få uden beregning.

Den mest sandsynlige metode for danskerne at blive rigmand på, er igennem en pension. Det fremførte en lærd mand for noget tid siden. For danskere er det nominielt den mest plausible metode at blive rig på. Så man bør overveje, at sætte dig mere ind i pension, med de gode alternativer, der findes i din pensionsordning.

Forsikringsdækninger er det du bestiller i håbet om, aldrig nogensinde at få dem brugt. Du bør strikt gennemtænke dine reelle behov og ikke blindt gøre som andre. Der er nok forsikringer, du overhovedet ikke har brug for eller som du godt kan undvære. Det er en reel risiko, du må medtage. Når du har fravalgt, så gælder det om at tage dine forsikringsdækninger ned til et minimalt niveau. Skal din brandforsikring kun dække feks. 110.000 kr og/eller kan du nøjes med en selv risiko på 15.000 kr, hvis dit hjem nedbrænder ?

Private banker er også en udgiftpost, hvor der for mange er gode penge at finde. Uligheden mellem de aller dyreste og de aller billigste pengeinstitutter er ikke småting. Vi snakker om, op mod 2.800 kroner /måned for en middelset 2 børnsfamilie og real kredit. Lån til køb af villa er det største isolerede køb, som man har. Store lån er i den grad den ting du skal være opmærksom på, hvis du vil fintune din privatøkonomi. En ting er renteomkostninger, men også kursen er betydelig. Lånkonvertering er noget, der kan forbedre din private finanser. En vigtigere størrelse er forhaling af lån. Lån kan sammenlignes med fremskydning af tid. Hvis man kan vente fx 17 mdr. med at låne penge og i stedet spare tilsvarende op i denne periode, så får du nedbragt gælden, men også dine renteudgifter.

Er du medlem hos en fagforening, så har du mulighed for at få en del fordele. Du kan også overveje at melde dig ud. Der er nemme at spare på en lavpris fagforening. Nogle folk har automatisk valg af fagforening via arbejdsgiveren. Men man kan altid vælge blot at have en a-kasse. Fagforeninger kan assistere dig med både almindelige forsikringer og sundhed – så tænk over om det er dumt at melde dig ud, hvis du haroplever for eksempel kritisk sygdom.

Maden er den del i din private finanser, der konstituerer den absolut største part. Visse folk kan overleve for et spartansk budget, hver md, så er der andrefolk, som forkæler sig med meget store summer på f.eks. fornem take-out. En ting er når du køber mad ude i byen på enten hotel eller fastfoodsted – men den absolut store pengesynd er den mad du køber og opvarmer der hjemme. På dette område er der det normale madindkøb i supermarkedet, som man tager med hjem. Beklageligvis er mange eftergivende for impuls indkøb, som betyder at dosmersedlen bliver længere. Et trick er, at du indkøber dine dagligvarer på nettet, på det voksende antal netbaserede supermarkeder. Her kan man enten købe de daglige madindkøb, men yderligere også de dejlige innovative tilbud på kasser med mad.

Du skal altså udregne dine kontoudtog, så du nedskærer indenfor alle nicher af din budget. Så kan du ende op med at få et meget større beløb til de forsødende aspekter af dig hverdag. Jeg er glad fordi du så med.