Hop hop hop i Galop

Sætningen stammer fra pippi, hvor hun leger hest. Men for almindelige børn er billige trampoliner bare sjovere at hoppe på. Apopos hop, så er renteswap og rentehop ikke noget man skal kimse af.

Vil du meget gerne have et bedre lån, så er der enkelte tungtvejende områder du bør kunne tale med om. Indledningsvis, så kan du opdele lån på to låne-områder. Vil du be’ om et nyt lån eller skal du omlægge et allerede optaget lån.

Uagtet du er brandmand, så er det de selv samme faktorer, der påvirker din lånmuligheder. Medmindre du er konge, så er det tal og matematik. Det vil sige at din bank er græskkatolsk om du fremstår tryghedsskabende og har evnet at spare op eller leve kun af pasta i 9 år. Der er dermed fastlagt nogle rammer, som bankerne skal arbejde inden for. De kan altså ikke på egen hånd vælge at bevilge et lån, bare fordi du lyder som en troværdig person. Uanset om du vil låne til en VW, Alfa Romeo eller sågar penge til ren udskejelser, så er der nogle mekanismer du kan aktivere.

Vil du gerne låne til en ejerbolig, så er din bruttoindtægt kritisk, mens din eksisterende formue er mindre vigtig. Hvis du allerede bor i ejerlejlighed, så er det din totale låneegnethed, der er afgørende. Du skal tænke på, at låneudbyderen skal have sikkerhed. De retningslinjer, som låneudbyderen skal overholde, er lavet for at give dig som låntager et sikkerhedsnet så, at du ikke låne mere end du kan. Hvis man skal låne til sjov og ballade, så kan alle danskere låne op til 250.000 kr. hvis du ellers er gældsfri. En bil taber ulig en bolig værdi hurtigt, og så er der øget risiko for låneudbyderen.

Når du er til bankmødet og får et afslag, så må du ikke opfatte afslaget, hverken som et personligt angreb eller definitivt. Andre realkreditinstitutters tolkning af kravene kan være lidt anderledes, hvilket kan være tungen på vægtskålen. Du kan også bede om at vide, hvordan du kan forbedre dine muligheder. Skal du for eksempel have en større opsparing, få en lønstigning eller bruge en alternativ lånetype?

Efter du har fået tilbudt lånet, så skal du egentlig bare skrive under på lånet. Men også her skal du være gevaldig påpasselig. Læs det med småt, for der kan være essentielle ting, som du bør stille krav til. Bliv klogere på internettet, for eksempel dr.dk og information.dk, og læs historier om hvilke oprettelsesgebyrer og afgifter du kan presse priserne på når du forhandler. Banken tager sig godt betalt for at oprette lånet til dig.

Når lånet er givet, så skal du have dem på din Opsparingskonto. Der går normalt ikke, så lang tid. Hvis du har lånt til f.eks. en motorcykel, så er det vigtigt, at du ikke formøbler de lånte penge på andet end, der står i lånedokumentet. I tilfælde af, at du vil købe noget andet bør du have en clearing om det.