Lad musikken guide vej

Vil du virkelig gerne optage et bedre lån, så er der et par centrale faktorer du bør kunne tale med om. Først, så skal du adskille lån på 2 lånetyper. Skal du ha’ et nyt lån eller vil du omlægge et igangværende lån.

Selv hvis du er vejarbejder, så er det de samme faktorer, der har indflydelse på din låneevne. Medmindre du er konge, så er det en simpel beregning. Dvs. at låneudbyderen er ligeglad om du er tryghedsskabende og har evnet at spare op eller leve på en sten i 3 år. Der er dermed fastlagt nogle love, som låneudbyderne skal navigere indenfor. De kan derfor ikke selv vælge at give et udlån, fordi du fremstår som en robust person fra langeland. Hvad enten du vil låne til en VW, Alfa Romeo eller sågar skejser til ren udskejelser, så er der flere forskellige håndtag du kan bruge.

Vil du gerne låne til en bolig, så er din årsindtægt altafgørende, hvorimod din eksisterende kapital er sekundær. Hvis du allerede bor i ejerbolig, så er det din totale låneegnethed, som er afgørende. Du skal også tænke på, at banken skal have sikkerhed og de kan ikke bare lave jazz til højre og venstre. De krav, som låneudbyderen skal overholde, er lavet for at give digsom låner et sikkerhedsnet så, at du ikke lån for meget. Hvis man skal låne til forbrug, så kan alle danskere låne op til 250.000 kr. hvis du ellers er gældsfri. En bil taber ulig en bolig værdi hurtigt, og så er der øget risiko for långiveren.

Når du er til bankmødet og får et nej af bankmanden, så må du aldrig tage afvisningen, hverken personligt eller ultimativt. Andre bankers tolkning af kravene kan være noget anderledes, hvilket kan være tungen på vægtskålen. Du kan også spørge ind til, hvorledes du kan forbedre dine kreditværdighed. Skal du fx skaffe en større opsparing, få en øget lån eller bruge en anden låntype?

Idet du har fået lånet, så skal du bare skrive under på lånet. Men også her skal du være gevaldig vågen – det er dine hjerneceller der er din eneste forsikringer. Gennemlæs det med småt, for der kan være vigtige ting, som du bør anfægte. Bliv klogere på internettet, for eksempel eb.dk eller borsen.dk, og læs artikler om hvilke gebyrer og tinglysningsafgifter du kan presse prisen på når du skal forhandle. Banken tager sig godt betalt for at oprette lånet til dig.

. Gennemlæs det med småt, for der kan være vigtige ting, som du bør anfægte. Bliv klogere på internettet, for eksempel eb.dk eller borsen.dk, og læs artikler om hvilke gebyrer og tinglysningsafgifter du kan presse prisen på når du skal forhandle. Banken tager sig godt betalt for at oprette lånet til dig.

Når lånet er bevilget, skal du have dem ind på din Netbank. Der går normalt ikke, så lang tid. Hvis du har lånt til f.eks. en motorcykel, så er det essentielt, at du ikke spenderer pengene på andet end det, der står skrevet i lånetalen. I så fald bør du have et skriftligt samtykke om dette.