Lommesmerter – er det et spørgsmål eller en quiz?

Der er flere forskellige udgifter, der findes i det danske folks private økonomi. I et udgiftsbudget er der f.eks. husholdning. Men der er en række områder, hvor du kan spare udgifter. Her er en række gode finter, som du kan bruge kvit og frit.

Den sikreste metode for danskerne at blive millionærer på, er kva en pensionsordning. Det fremførte en lærd person for længe side. For os er det statistisk den mest plausible måde at blive milliardær på. Så du bør tænke over, at sætte dig ind i pensionsopsparing, med de interessante muligheder, der ligger i din pensionsordning.

Forsikringer er det man erhverver sig i håbet om, aldrig nogensinde at få brug for dem. Du skal tænke over dine egentlige behov og ikke bare gøre som andre. Der er muligvis forsikringer, du egentlig ikke har brug for og som du godt kan undvære. Det er en risiko, du må leve med. Efter du har valgt, så drejer det om at skralde dine forsikringsdækninger ned på et minimalt niveau. Skal din forsikring udelukkende forsikre for eksempel 190.000 dkk og/eller kan du acceptere en selvrisiko på 8.000 dkk, hvis dit rækkehus nedbrænder til jorden?

Din bank er ligeledes en udgift, hvor der er store penge at spare. Uligheden mellem de aller dyreste og de mange billige pengeinstitutter er gigantisk. Vi hører om, op mod 4.100 kr. per måned for en median kernefamilie plus huslån. Lån til rækkehus er det største enkeltstående køb, som man har. Store lån er aller højeste grad det man skal være fokuseret på, når du vil fintune din private finanser. En ting er renterne, men også kursen er meget vigtig. Omlægning af lån er noget, der kan forskønne din økonomi. Den vigtigste variabel er afventning af lån. Lån kan sammenlignes med fremskydning af tid. Hvis du kan afvente f.eks. 17 mdr. med at låne pengene og i stedet spare op i hele perioden, så har du nedbragt gælden, men også dine renteudgifter.

Er du medlem hos en faglig forening, så får du adgang til en stribe fordelstilbud. Du kan også gennemtænke at udmelde dig. Der er nemme at spare på en billig fagforening. Nogle mennesker har automatisk valg af fagforening igennem deres overenskomst. Men du kan vælge blot at nøjes med en a-kasse. Fagforeninger kan assistere dig med forsikring og sundhedsordning – så overvej om det er det klogeste at spare de penge, hvis du lider af f.eks. muskelbesvær.

Mange har også lotto, som en fast post på budgettet der kan spare væk. Hvis du vil gamble lidt, så er sportsbetting, den klart mest lukrative måde at spille på, hvor der kan få en teoretisk tilbagebetalingsprocent på op mod 97%. Lotto ligger til sammenligning på 60% Dvs. at du for hver spillet 100 kr. får 60 kr. retur i gennemsnit. På fodbold-quiz.dk kan du blive klogere fodbold.

Husholdningen er den post i din privatøkonomi, der konstituerer den absolut største del. Visse folk kan overleve for et småt beløb, hver måned, så er der andremennesker, som spenderer meget store summer på fx fornem take-away. Et er når du køber mad ude på enten grillbar eller take-out – men den virkelig store problematik er det mad du køber og gør klar i hjemmet. På dette område er der det traditionelle dagligvareindkøb i supermarkederne, som du tager med hjem. Uheldigvis er man gidsel for spontankøb, som resulterer i at indkøbssedlen løber løbsk. Et trick er, at du køber dine mad på internettet, via de nemme online supermarkeder. Der kan du enten handle de traditionelle indkøb, men også de dejlige fristende tilbud på måltidskasser.

Du skal altså efterse dine kontoudtog, så du reducerer på alle steder af din husstandsøkonomi. Derved kan du slutte med at få et langt sjovere rådighedsbeløb til de forsødende elementer af din tilværelse. Mange tak fordi du så med på min artikel.