Rudekuverter

Der er en række forskellige udgifter, der går igen i det danske folks private finanser. I et budget er der for eksempel husleje. Og der er en masse poster, hvor vi kan spare nemme penge. Her er de vigtigste gode finter, som du kan bruge uden beregning.

Den mest sandsynlige metode for dig til at blive kapitalstærk på, er kva en kapitalpension. Det postulerede en intelligent person nøgternt. For langt de fleste er det nominielt den mest plausible måde at blive velstående på. Så du bør gennemtænke, at sætte sig ind i pension, med de interessante alternativer, der er i din pensionsordning.

Forsikringsdækninger er det man bestiller i håbet om, aldrig nogensinde at få dem brugt. Du bør nøjeseende overveje dine reelle behov og ikke bare gøre som alle andre. Der er forsikringer, du reelt ikke behøver eller som du godt kan leve uden. Det er en risiko, du må medtage. Efter du har udelukket, så drejer det om at tage dine forsikringsdækninger ned på et absolut minimum. Skal din indboforsikring kun dække fx 95.000 kr. eller/og kan du nøjes med en selvrisiko på 85.000 kr, hvis din bopæl nedbrænder ?

Pengeinstitutter er også en post, hvor der tit er nemme penge at bespare. Differencen mellem de mest eksklusive og de billige banker er mega stor. Vi hører om, op imod 4.100 dkk per måned for en traditionel kernefamilie og reallån. Lån til ejerbolig er det største isolerede køb, som man har i hele sit liv. Lån er stor grad det vigtigste man skal være fokuseret på, når du skal tune din privat økonomi. En ting er rentersrente, men også kursen er meget vigtig. Konvertering af lån er noget, som kan accelerere din økonomi. Den vigtigste variabel er forsinkelse af lån. Lån kan forbindes med med forskydning af tid. Hvis man kan undgå lån feks. ét år med at låne penge og i stedet for spare tilsvarende op i hele perioden, så har du både nedbragt hovedstolen, men også renteudgifterne.

Har du medlemskab hos en faglig forening, så har du mulighed for at få en del medlemstilbud. Du kan også overveje at melde dig ud. Der er for resten hurtige penge at spare på en billig fagforening. Nogle mennesker har automatisk fagforeningsvalg gennem lønaftalen. Men du kan vælge kun at have en a-kasse. Fagforeninger kan støtte dig med både alm. forsikringer og sundhedsforsikringer – så gennemtænk om det er dumt at melde dig ud, hvis du oplever symtopmer som for eksempel smerter.

Maden er det sted i din privat økonomi, der repræsenterer den aller største andel. Hvor nogle kan overleve for et spartansk rådighedsbeløb, hver md., så er der andrefolk, som køber for gigantiske beløb på fx speciel mad ude i byen. En ting er hvis du køber din mad ude på enten spisested eller fastfoodsted – men den rigtig store byrde er det mad du køber og gør klar derhjemme. Her findes der det traditionelle indkøb i supermarkedet, som du bærer hjem. Beklageligvis er mange underlagt for fristelser, som betyder at kassekvitteringen stiger. Et tip er, at du køber dine madvarer på nettet, på de effektive digitale supermarkeder. Der kan man både shoppe de normale dagligvarer, men samtidig også de gode nye udbud af madkasser.

Du skal altså gennemse dine udgifter, så du reducerer på alle områder af din økonomi. Derved kan du ende med at få et meget højere pengebeløb til de sjove dele af hverdagen. Tusind tak fordi du læste denne artikel.