Solen titter frem efter Coronakrisen

Vil du virkelig gerne have et bedre lån, så er der nogle tungtvejende faktorer du skal vide noget om. Først, så kan du opdele lån på et par låneområder. Skal du ha’ et nyt lån eller vil du forandre et igangværende lån? Solens stærke stråler kan nemt skolde dig!

Selv hvis du er vejarbejder, så er det de selv samme parametre, der har indvirkning på dit lån. Medmindre du er konge, så er det udregning og former. Dvs. at banken er ligeglad om du virker tillidsvækkende eller har formået at spare en masse op eller leve på en sten i 6 år. Der er med andre ord fastsat nogle spilleregler, som bankerne skal agere inden for. De kan dermed ikke vælge at bevilge et lån, fordi du virker som en troværdig person. Hvad enten du vil låne til en VW, Citroen eller sågar monetos til ren hygge, så er der flere tråde du kan bruge.

Hvis du gerne vil låne til en ejerbolig, så er din årsindtægt afgørende, mens din eksisterende kapital er 2. violin. Såfremt du allerede bor i villa, så er det din totale låne evne, som er vigtigst. Du skal overveje, at låneudbyderen skal have sikkerhed for lånet. De lovgivninger, som låneudbyderen skal følge, er lavet for at give digsom låner et sikkerhedsnet så, at du ikke låne mere end du kan. Hvis du skal låne til fritidsforbrug, så kan alle danskere låne op til en kvart mio. kr. hvis du ellers er gældsfri. Et køretøj taber i modsætning til en bolig værdien hurtigt, og så er der mere lånrisiko for banken. En slags solcreme for banken, så de ikke brænder nallerne.

Når du sidder til bankmødet og får et afslag, så bør du aldrig tage afvisningen, hverken personligt eller definitivt. Andre realkreditinstitutters tolkning af lovgivningen kan være lidt anderledes, hvilket kan være afgørende. Men du kan også spørge ind til, hvordan du kan forbedre dine kreditværdighed. Skal du fx opspare en større pose penge, få en lønstigning eller bruge en anden låntype?

Når du har fået lånet, så skal du bare underskrive. Men også her skal du være enormt agtsom. Gennemlæs vilkårene, for der kan være centrale ting, du bør stille spørgsmålstegn ved. Gå på jagt på internettet, fx bt.dk eller information.dk, og læs indhold om hvilke rentegebyrer og afgifter du kan presse banken på når du skal forhandle. Banken tager sig godt betalt for at lave lånet til dig.

Når lånet er bevilget, så skal du have dem ind på din Nemkonto. Der går normalt ikke, ret lang tid. Hvis du har lånt til f.eks. en båd, er det meget vigtigt, at du ikke spenderer lånet på andet end, der står i kontrakten. I så fald bør du have en godkendelse om det.