Fra Fjernsyn til Streaming

Der er sgu ingen der har normal TV mere. Alle er efterhånden gået over til online TV.

Vil du godt optage et bedre lån, så er der nogen væsentlige faktorer du skal kende til. Først og fremmest, så bør du adskille lån på et par låntyper. Skal du ha et nyt lån eller vil du forandre et allerede optaget lån.

Selv om du er kassedame, så er det de selv samme forhold, der påvirker din lånmulighed. Medmindre du er konge, så er det tal og matematik. Dvs. at pengeinstituttet er ligeglade om du virker overbevisende eller har evnet at opspare en stor pose penge eller leve i fattigdom i 8 år. Der er med andre ord fastlagt nogle retningslinjer, som låneudbyderne skal agere indenfor. De kan derfor ikke på egen hånd vælge at bevilge et udlån, bare fordi du lyder som en flink person. Uanset om du vil låne til en BMW, KIA eller sågar lommepenge til ren forsødelse, så er der flere forskellige tråde du kan aktivere. Billige måltidskasser er en mulighed for dig, så du kan slanke din økonomi.

Vil du gerne låne til en bolig, så er din årsløn afgørende, imens din eksisterende kapital er 2. violin. Hvis du i forvejen bor i villa, så er det din totale kredit værdighed, som er afgørende. Du skal have in mente, at låneudbyderen skal have sikkerhed. De retningslinjer, som låneudbyderen skal følge, er lavet for at give dig sikkerhed for, at du ikke bliver insolvent. Hvis du skal låne til opstart af virksomhed, så kan alle danskere låne op til 0,25 mio. kr. uden at stille sikkerhed. Et køretøj taber forskelligt fra en bolig værdien hurtigt, og så er der øget risiko for banken.

Når du er til mødet og får et nej af bankmanden, så må du ikke tage afvisningen, hverken som et personligt angreb eller ultimativt. Andre bankers fortolkning af kravene kan være noget anderledes, hvilket kan være tungen på vægtskålen. Men du kan også spørge ind til, hvorledes du kan optimere dine lånemuligheder. Skal du fx skaffe en større opsparing, få en lønstigning eller bruge en ny lånemetode?

Efter du har fået lånet, så skal du bare skrive under. Men også her skal du være super agtsom. Gennemlæs det med småt, for der kan være centrale ting, du bør forhandle. Læs på nyhedsmedier, f.eks. dr.dk eller b.dk, og læs indhold om de oprettelsesgebyrer og tinglysningsafgifter du kan presse prisen på når du skal forhandle. Banken tager sig godt betalt for at lave lånet til dig.

Når dit lån er bevilget, skal du have dem overført til din Opsparingskonto. Der går typisk ikke, ret lang tid. Hvis du har lånt til eksempelvis en motorcykel, så er det essentielt, at du ikke formøbler pengene på andet end, der står skrevet i kontrakten. Hvis du vil købe noget andet skal du have en godkendelse om dette.